Cum să ai o baie mai frumoasă, fără modificări prea mari

Cum să ai o baie mai frumoasă, fără modificări prea mari

baie

Cu toții dorim din când în când să facem mici schimbări prin casă, însă fără prea mare deranj. Astazi m-am gândit să îți arăt niște modalități de a aduce acel aer nou în baia ta, cu un minim de efort.

1. Pune tapet pe unul sau pe mai mulți pereți

tapet baie

Tapetul adaugă personalitate, volum și culoare unui spațiu. Astfel vei crea cu ușurință o zonă de interes vizual. Se poate folosi în toate încăperile, inclusiv în cele în care intră în contact direct cu apa. Trebuie însă să fii atent la tipul de tapet pe care îl alegi. In băi trebuie să optezi pentru un tapet cu un strat protector vinilic peste substratul de hârtie sau de țesătură. Asta înseamnă că ultimul strat este impermeabil, ușor de curățat, cu o durată de viață mai lungă decât celelalte tipuri de tapet. Daca te hotărăști să mergi pe această variantă, îți recomand să folosești modelele celor de la Wall and Deco, care au colecții speciale pentru băi, realizate cu o tehnologie patentată.

2. Pictura pe perete sau graffiti

grafiti

Dacă îți surâde ideea cu tapetul, dar vrei totuși să mergi pe ceva original, poți opta pentru un perete cu graffiti. Graffiti-ul este o artă care se face pe orice suprafață (metrou, clădiri) și e foarte rezistentă la diferențe de temperaturi și ploi, deci cu siguranță va arată impecabil în baia ta și după multă vreme.

Pentru graffiti ți-i recomand pe cei de la Sweet Damage Crew.

3. Un perete colorat

perete colorat

O variantă simplă și mai puțin costisitoare, dacă vrei să schimbi atmosfera în baia ta, este vopseaua pe bază de latex acrilic, pentru baie și bucătărie. Este albă, dar se poate nuanța în ce culoare dorești.

Ți-o pot recomanda pe cea de la Benjamin Moore, dar există și alte firme care fac așa ceva.

4. Vopsea neagră de tablă

vopsea tabla

Daca îți place să fii creativ, sau te plictisești repede și ai vreau un suport pe care să poți desena în fiecare zi altceva, varianta cea mai bună pentru tine este să vopsești un perete în vopsea neagră de tablă. Baia este spațiul perfect în care poți spăla cu ușurință suprafețele și am o veste bună: nu trebuie sa fie neapărat neagră, această vopsea se poate colora în orice nuanță dorești.

Recomandarea mea este Rubol bl magura de la Sikens care se poate cumpăra direct de la ei sau de la magazinul Culori și idei, Calea Grivita nr 206 bis.

1L este sufucient pt 12 mp și se dă în 2 straturi.

5. Pune o perdea drăguță la duș

cortina dus

Iți poți face baia mai frumoasă fără să fie nevoie să schimbi finisajele. O perdea drăguță la duș va schimba atmosfera și va atrage atenția. Poți merge pe un model grafic sau floral și colorat.

Câteva modele pe care le-am găsit:

sursa imagini: Pinterest

Scris pe 11 Octombrie 2017