Casa Design Therapy

Casa Design Therapy

Proiect de amenajare interioară, casă 200 mp

Anul: 2023

Amplasament: București

Iți prezint în cele ce urmează proiectul de amenajare al unei case aflate în construcție, în care detaliile de pe plafon, texturile și culorile calde o fac să fie confortabilă, primitoare și, cel mai important, să reflecte personalitatea frumoasă a beneficiarilor.

La parter, cel mai mare spațiu a fost alocat bucătăriei. Mă bucur că începem să acordăm din ce în ce mai multă atenție și mai mult spațiu bucătăriilor. Împreună cu livingul, sunt încăperile în care ne petrecem cel mai mult timp peste zi, fie că vorbim de gătit, lucrat, sau socializat cu prietenii. In cazul acesta vorbim de o suprafață de 33 mp, în care avem o mobilare liniara a bucătăriei, o insula cu loc de luat masa și o zonă de dining. Și-au dorit o zonă de zi luminoasă, în culori calde, fără contraste puternice.

Ușa bucătăriei în formă de arcadă, din sticlă cu structură metalica, are și rol decorativ, fiind vizibilă și din living. Atât în living, cât și în holul de la intrare, pereții sunt albi, avem câteva accente de negru, iar canapeaua este pata de culoare. Aspectul lemnului încălzește atmosfera, iar lambriul de pe peretele cu televizorul, deși alb și discret, dă volum și atrage privirea.

Biroul este amenajat în ritm cu natura, luminos, simplu, cu nuanțe pastelate de verde. Aici este și un divan extensibil, cu rol de canapea pe timp de zi, dar care se poate transforma în pat la nevoie.

Tot verde este și culoarea accent din baie, o faianță montată cu model chevron în zona dușului, scoasă în evidență de simplitatea celorlalte finisaje și de culoarea grej pastelat a mobilierului. Regăsim și aici accente negre de culoare, pentru contrast.

La mansardă este un spatiu de tip open space, împărțit în 3 zone. Intr-un capăt este zona dedicată sportului, cu o pardoseală specifică, moale, de plută, langă fereastra mare, fără draperie, care lasă lumina naturală să inunde spațiul. Aici regăsim atât un corp deschis cu rafturi, cât și un dulap pentru depozitarea obiectelor necesare. Am introdus și oglindă, atât de necesară într-o zonă de gym, prin placarea în totalitate a acestui dulap.

Balustrada clasică a fost înlocuită cu un spațiu de depozitare, cu uși albe, care înglobează stâlpul de lemn.

Apoi urmează o zonă de birou, iar în capătul opus este livingul de la mansardă. Ne-am dorit să obținem un spațiu confortabil, luminos, așa că livingul conține piese de mobilier moi, în nuanțe deschise de alb, bej, crem, completate de nuanța caldă a lemnului, care se regăsește atât la stâlpii și grinzile aparente, cât și la parchet și măsuța de cafea. Elementul care aduce contrast este peretele cu șemineul, vopsit în negru. Pentru beneficiari, prezența focului dintr-un semineu cu flacăra adevărata este un exercițiu relaxant, așa că acesta nu putea să lipsească din amenajare. În spatele canapelei este amenajat un colț de citit, cu șezlong, lampadar și o mică bibliotecă din lemn. 

Usa glisantă din lemn, tip hambar, face trecerea către cea mai intimă zonă a casei, mai exact dormitorul matrimonial, baia aferentă și dressingul walk-in.

In dormitor este un pat cu tăblie tapițată într-un material natural, corpuri de iluminat din ratan și am ales sa trătăm un singur perete cu vopsea decorativă, într-o culoare nisipie. Pata de culoare este dată de draperia și taburetul din catifea verde.

Tot verde este și pata de culoare din dressingul walk-in, pe care o regăsim în tapetul discret montat pe pereți. Mobila are culoarea untului.

Nici baia matrimonială nu se abate de la stilul pe care îl avem în restul casei. Avem și aici finisaje luminoase, grinzi la vedere, din lemn, corpuri de iluminat din ratan și accente de negru la baterii și oglindă, elemente care invită la relaxare și calm.