Amenajare casa M
Amenajare casa M
Proiect de amenajare interioară, casă 117 mp
Anul: 2022
Amplasament: Bucuresti
Foto: Bogdan Zop
Colaboratori: Xenza, Piatra online, Bismobil Kitchen, Delta Studio, The Home
Parterul acestei case este un open space care curpinde zona de intrare, living, dining și bucătarie. Am ales nuanțe neutre în living, mult alb, grej și lemn, care împreună creează un aspect confortabil.
Regăsim aceste culori atât la mobilier, cât și la draperii și covor, cu accente de culori la scaune și canapea. Toată mobila din locuință a fost realizată pe comandă, după proiectul nostru la firma Xenza. Am avut în vedere în hol un ansamblu de mobilier cu spații închise de tip dulapuri și sertare pentru pantofi și o ușă mare acoperită cu oglindă.
In zona mobilei tv am montat un tapet din ardezie flexibilă de la Piatra Online, care împreună cu textura lemnului creeaza o atmosferă primitoare și naturală. Mobila aceasta din living are mici nișe, care să-i dea alura unei biblioteci, dar și spații generoase de depozitare, închise cu uși albe, la culoarea peretelui, ca să nu pară încărcat.
Pe peretele dinspre hol și bucătărie am creat o mică zona de bar, un dulap suspendat cu aspect de lemn și uși din sticlă fumurie.
Bucătăria a fot realizată la comandă cu firma Bismobil. Am ales o culoare calmă de grej, cu accente de negru la electrocasnice și blat compact laminat cu aspect de lemn, care a permis montarea chiuvetei sub blat. Corpurile sunt înalte până la plafon, pentru a optimiza spațiul, iar contrablatul este din sticla albă, simplă. Benzile led sunt practice, dar sunt și un element vizual de efect, ele luminează zona de lucru și scot în evidență rafturile deschise.
Pentru că nu exista un spațiu dedicat depozitării legumelor, am montat coșuri glisante într-unul din dulapurile de pe pardoseala, cu grile de aerisire în fronturile sertarelor.
Centrala termică este poziționată în colț, în lateralul chiuvetei și am decis să o maschez într-un corp de mobilier, care la bază, sub centrală, mai are spațiu de depozitare.
Ca să se poată deschide în totalitate fereastra din bucătărie, am ales un model din două bucăți, partea de jos este fixă, mai înaltă decât bateria de la chiuveta, iar partea de sus este batantă. In cazuri de genul acesta se poate alege și un model de geam glisant.
Zona de dining este formată dintr-o masă extensibilă din sticlă neagră, cu scaune catifelate și comode. Am folosit același corp de iluminat atât în living, cât și în dining, pentru unitate vizuală, mai exact lustre jucăușe cu petale, model care se regasește și în tabloul de deasupra mesei.
In baia de la parter am ales o gresie terrazzo și o nuanță caldă de verde pe un perete accent, care contrastează cu brâul alb de faianța model subway tiles, montat până la înălțimea 120 cm. Combinația aceasta de culori este încălzită de masca de lavoar și polița de la rezervorul îngropat, cu aspect de lemn de stejar.
Dormitorul matrimonial este luminos, cu o fereastră mare care dă înspre terasă. Liniile curbe ale oglinzilor și culorile în tonuri calde ale arcadei desenata cu lavabilă, sunt o combinaţie liniştitoare si elegantă. Am optat pentru inserţii metalice aurii in ușile dressingului, care sunt din MDF vopsit alb. Accente aurii regăsim și la mânerele noptierelor suspendate și la corpul de iluminat cu abajururi de sticlă.
Draperia este blackout, la culoarea patului, montată pe o șina curbatâ la margini, care blochează complet lumina la nevoie.
In capătul opus este masa de toaletă cu o oglindă tot în formă de arcadă și sertare în lateral pentru depozitare.
Baia aferentă dormitorului matrimonial este și ea în nuanțe de crem și baterii negre. Aici beneficiarii și-au dorit duș pe pardoseală, deși în proiectul de arhitectură era prevazută cadă. Așadar, am realizat la comandă cabina de duș, cu acces pe latura scurtă.
Birourile sunt situate în mansardă. In prima cameră am folosit un fototapet cu harta lumii, realizat pe dimensiunile peretelui și comandat de la The Home. Acest spațiu servește și ca loc de făcut exercitii, așadar am adaugat și niște rafturi deschise, din lemn cu structură metalică neagră.
A doua cameră din mansardă are atât funcțiunea de birou, cât și de camera de oaspeți. Si aici am folosit tot un tapet de la The Home și am lasat pereții albi, pentru a crea senzația de spațiu și luminozitate.
Baia din mansardă are dimensiuni reduse, așa că am optat pentru niște plăci ceramice cu hexagoane mici. In ceea ce privește culorile, am ales și aici mult crem și alb, cu baterii negre și câteva accente aurii.