Imobilul De-Levie

Imobilul De-Levie

Proiect de amenajare interioară

Anul: 2017

Amplasament: Grabaț, Timișoara

Foto: Raul Jichici

Acest proiect a fost unul de recondiționare și amenajare a unei clădiri de 600 mp, care s-a întins pe o perioadă de un an si jumătate. Clădirea este în cadrul fermei De-Levie, de lângă Timișoara. La parter sunt birourile, sala de luat mese și vestiarele, iar la etaj sunt dormitoarele și sala de ședințe. În această descriere, o să îți prezint etajul.

Ce s-a dorit: un spațiu colorat, luminos, calm și aerisit, care să inspire bună-dispoziție. Stilul pe care am mers este modern, în linii simple și foarte confortabil.

Pentru decorarea pereților, în dormitoare, am folosit tapet de la Esprit, atât pe pereți, cât și pe plafoane. Am mers pe culori deschise, plăcute, pe care le-am asortat cu draperiile și covoarele. Pentru un plus de confort am ales paturi înalte, tapițate.

Dar hai să le iau pe rând :)

Dormitorul cu tapet turcoaz este puțin diferit, pentru că baia este separată de cameră printr-un perete de sticlă. Astfel, peste tot am folosit nuanțe deschise de bleu, alb si gri, cu un element de contrast puternic – fotoliul roșu, procentul 5% roșu bine-venit în orice compoziție. 

În dormitorul cu accente de mov, dulapul are dublu rol: de depozitare și de separare a spațiilor. Astfel, am lipit tapet și pe spatele lui, pentru a crea un spațiu plăcut și intim, când e privit din pat. În toate dormitoarele am accesorizat totul cu plante verzi și cu diverse obiecte colorate, iar ca să măresc vizual spațiul am folosit oglinzi generoase, spijinite de pereți.

În dormitorul cu tapet corai am creat o atmosferă mai caldă, cu ajutorul culorilor folosite, dar și al materialelor - noptiere din ratan împletit, cu spațiu de depozitare sub tăvița alba, comodă din lemn masiv model natural, pe care se vede textura lemnului.

In băi am mers pe culori deschise, mult alb care reflectă lumina, cu accente de culori în zona dușului. Am îmbrăcat și blaturile lavoarelor în același mozaic colorat.

Fiind foarte spațioasă, am împărțit sala de ședințe în trei zone: bucătăria, masa de discuții și zona de relaxare.

Mobila de bucătărie este pe un singur perete și este realizată din MDF vopsit în culoarea lavandei, care contrastează puternic cu blatul alb de quartz și electrocasnicele albe de la Miele. Am ales o hotă foarte discretă, incorporabilă în blat, astfel încât să nu deranjeze deloc vizual camera de ședințe,  atunci când nu este folosită.  Pe același perete se află și un lift de alimente, care comunică cu bucătăria de la parter. Suportul de sticle de vin are si el un rol decorativ si fiind agățat pe perete, nu ocupa spațiu în acea zonă.   Barul masiv, realizat în întregime din quartz, separă această zonă de restul încăperii. Mobila de bucătărie și barul au fost realizate de Still Design.

Centrul camerei reprezintă zona de discuții, cea mai importantă și discretă zonă a încăperii. Formată dintr-o masă din MDF alb lucios și opt scaune superbe din piele de la Calligaris, aceasta atenuează culorile puternice folosite în cele două laturi opuse ale încăperii.

A treia zonă, cea de relaxare, este marcată de o pictură colorată, pe un perete întreg. Aceasta, împreună cu setul de fotolii și  canapea, balansează paleta coloristică a camerei. Pictarea pereților sau tablourile sunt cel mai bun mod de a decora un spațiu, fara a-l încărca cu obiecte.

Pictura a fost realizată de Mihaela Mîrzan, o pictoriță tânără și foarte talentată, pe care ți-o recomand cu drag oricând vrei un tablou sau o pictură originală.

Câteva fotografii dinaintea începerii amenajării.