Apartament Jandarmeriei

Apartament Jandarmeriei

Proiect de amenajare interioară, apartament

Suprafață am amenajat o suprafață interioară de 60 mp

Anul: 2023

Amplasament: București

Foto: Bogdan Zop

Bucătărie: Ikea

Alți colaboratori: Slender Tree, Lime design, Panouri-riflate.ro, pefoc.ro, xtdeco, Ikea, xxxLutz, Mobexpert.

Apartamentul este situat în zona de nord a capitalei, într-un complex de blocuri noi. A fost preluat cu finisaje și uși montate și încălzire în pardoseală.

La intrarea în apartament este un hol lung și relativ îngust, din care se face accesul în celelalte camere. Lângă ușa am creat o zonă cu băncuță și cuier, care se continuă cu un spațiu generos de depozitare, într-o culoare bej nisipie. Fronturile acestui dulap au rol decorativ, au atașate riflaje, montate atât drept, cât și pe diagonală, care dau dinamism spatiului și au și rol de mânere. Peretele opus a fost vopsit într-o nuanță pastelată de verde fistic, vopsea cumpărată de la Ton Corner, pe care am pus un ceas mare metalic cu detalii aurii. In capătul holului este un alt dulap, de data aceasta cu uși acoperite în totalitate cu oglindă.

Livingul este împărțit în trei zone diferite, mai exact avem zona de luat masa, poziționată în dreptul bucătăriei, zona de relaxare formată din canapea colțar și șemineu cu bioethanol, dar mai avem și un spațiu dedicat biroului.

Biroul este poziționat pe colț și se continuă cu un dressing într-o culoare bej nisipie, la fel ca cel de pe hol. Și acesta are rifilaje montate pe diagonală pe fronturi, iar în capăt este o zonă de rafturi care se deschide înspre hol. Rafturile au forma aceasta din două motive: se face trecerea dintr-o încăpere largă înspre o zonă mai îngustă, iar vederea pe care o ai când vii pe hol înspre living nu este blocată de o laterală de dulap.

Pentru living am ales un șemineu modern cu bioetanol, lung de 110 cm, poziționat sub televizor.

Incăperea beneficiază de multă lumină naturală, pentru că are o fereastră mare cu iesire pe terasă, pe care am ales să o lăsăm liberă, fără perdea și draperie și fără corpuri mari de mobilă în dreptul ei, ca să nu blocăm priveliștea.

Avem iluminat general asigurat de spoturi care acoperă toată suprafața apartamentului, un iluminat ambiental oferit de banda led ascunsă în scafa din plafon, dar și iluminat zonal, mai exact suspensia de deasupra mesei de dining și lampa de la birou.

La bucătărie, combinația de negru intens a corpurilor de mobilă, blatul de lemn și accentele aurii de la mânere și contrablat completează aspectul modern și elegant al apartamentului. Contrablatul este un panou de perete de 2mm grosime, care se montează rapid, prin lipire. Dacă te tentează acest finisaj, să ai în vedere că nu este potrivit în zona plitei cu gaz.

Ca să nu încărcăm foarte mult la partea de sus, am optat doar pentru niște polițe groase cu fixare în console ascunse, pe latura lungă a bucătăriei. Din același motiv am ales și o plită cu hotă integrată, care are evacuarea prin corpurile de pe pardoseală.

Bucătăria este separată vizual de living atât printr-o pardoseală diferită, cât și prin niște lamele furniruite cu lemn și un panou fix de sticlă transparentă, cu structură metalică. Pentru că apartamentul are încălzire în pardoseală, lamelele separatoare au fost lipite la partea de jos și prinse mecanic doar în perete și plafon.

In dormitorul matrimonial regăsim același stil modern, ușor industrial. Avem și aici accente de negru și auriu, panouri decorative din lemn deasupra aptului si noptiere suspendate, gri, cu dimensiuni diferite. Piesa principală este patul tapitat, din care beneficiarii se bucură de priveliștea oferită de ferestrele generoase. Nefiind clădiri înalte în zonă am ales să nu tratăm nici aici ferestrele cu perdele și draperii. Dormitorul beneficiază de un dressing separat, așa că este un singur dulap în cameră, după ușa, cu fronturi oglindă.

In colț am poziționat un alt birou, pentru situațiile în care ambii beneficiari trebuie să lucreze de acasă.