Studio zona Domenii

Studio zona Domenii

Acest apartament se aliniaza tendintelor din ziua de astazi,  aceea de a construi suprafete micuțe, aproape fără spații de depozitare, în care se optează pentru zone de tip open space. Este genul de spatiu care se pretează foarte bine pentru o persoana tânără, sau pentru un cuplu de tineri. Si consider ca exact în astfel de apartamente este o nevoie mai mare de sfaturile și de experiența unui designer, pentru a fi siguri că în final vom obține un spațiu functional, care sa satisfaca nevoile beneficiarului.

Provocarea în această amenajare a fost să creez un spațiu încăpător însă fără să-l încarc, aerisit, luminos, cu o atmosferă frumoasă, în care zonele sa fie delimitate.

Am început prin a alege un parchet intr-o culoare calda, deschisa, pe care l-am folosit in living, bucatarie si dormitor.  Folosirea aceluiași finisaj de pardoseală într-un open space sau in spații care comunică, dă senzația de continuitate și mărește vizual spațiul.

In aceeasi idee am optat pentru alb la nivelul peretilor si al corpurilor mari de mobila. Reflecta lumina si se poate folosi in exces cand avem de-a face cu spatii mici sau intunecate.

Am mers pe un stil modern, cu accente industriale din lemn, metal negru si sticla, care se regasesc atat la corpurile de iluminat, cat si la cele doua usi realizate la comanda si in alte detalii din apartament.

Usa care separa zona de zi de dormitor a fost realizata la comanda, este din lemn recuperat si prinderea de perete este realizata printr-o sina metalica neagra. Fiind un apartament cu dimensiuni reduse, am incercat ca elementele functionale sa fie si decorative, asa incat aceasta usa are dublu rol. Totodata, oglinda generoasa dinspre living creeaza senzatia de spatiu.

Este importanta prima impresie atunci cand intri intr-un apartament. Mi-am dorit ca aceasta usa sa iasa in evidenta, sa surprinda intr-un mod placut.

Pata de culoare din living este canapeaua galbena, iar contrastul este dat de accentele de negru, cum ar fi harta metalica de deasupra canapelei sau bradutul de Craciun.

Mobilierul este alb, pentru a nu incarca vizual camera, iar storurile sunt dintr-un in deschis la culoare. Am optat pentru storuri romane, fiindca nu ocupa spatiu, spre deosebire de perdele si draperii, care intra mai mult in adancimea camerei. Daca aveti de amenajat o camera ingusta sau de dimensiuni reduse, este indicat sa folositi storuri, nu perdele.

Am delimitat un hol mic la intrare, in care si-a gasit locul un mult dorit spatiu de depozitare. Delimitarea a fost realizata printr-un corp care de asemenea are dublu rol: este pantofar partea dinspre intrare si masa de bar inspre canapea.

Am folosit al doilea balcon ca o prelungire a bucatariei, de aceea am montat storurile in balcon. Aici se afla frigiderul si pe timpul verii vor fi o masuta si doua scaune, pentru luat masa.

Initial bucataria si livingul erau un spatiu deschis. Am ales sa le separam prin aceasta usa din sticla cu structura metalica, care de asemenea da o nota industriala amenajarii, dar in acelasi timp este o prezenta foarte usoara.

Bucataria urmeaza stilul apartamentului. Mobilierul este tot alb, cu un blat asemanator la culoare cu parchetul. Aici accentul de culoare o reprezinta faianta, iar negrul se regaseste la manere si electrocasnice. Aproape toata mobila din apartament a fost realizata la comanda. Este indicat atunci cand amenajam o incapere sau un apartament mic, sa realizam mobila la comanda pentru a valorifica tot spatiul.

Baia are dimensiuni mai generoase, am putut opta pentru o cada si un lavoar mare. In ceea ce priveste finisajele am ales o combinatie de placi texturate, alb-gri si imitatie de lemn la nivelul pardoselii, pentru  continua ideea din apartament. Aici accentul de culoare este verdele, dat de lichenii stabilizati, foarte potriviti pentru bai, unde umiditatea este crescuta.

Dormitorul are culori neutre, mobilierul este in alb si gri, iar manerele, corpurile de iluminat si galeria sunt negre. Pernele prinse in perete tin loc de tablie. Dressingul ocupa un perete intreg pentru a maximiza spatiul de depozitare. Aici am optat pentru perdea si draperie blackout, pentru mai multa intimitate si o atmosfera primitoare.

 

Sper ca ti-a placut apartamentul, iar ca sfat, atunci cand amenajezi un spatiu mic, foloseste albul in exces. Nu te feri de el, se stie ca reflecta lumina. La fel si oglinzile, sunt necesare si practice intr-un apartament, si totodata il maresc vizual.  Pot fi puse pe un perete, sau daca nu ai loc, atunci pe o usa sau un corp de mobilier.