Așternuturi din bumbac organic, de la Folded&Co

Așternuturi din bumbac organic, de la Folded&Co

Așternuturi din bumbac organic, de la Folded&Co

Despre design și necesitatea de a avea un spațiu în care să trăim relaxați și fericiți v-am mai spus. Textilele, obiectele, lumina, toate contribuie la calitatea vieții noastre și trebuie alese cu grijă, dacă vrem să avem casa mult visată.

Astăzi vreau sa vă povestesc despre importanța calității textilelor, mai exact a celor care ne ating pielea în mod direct și pentru cel mai mult timp – așternuturile de pat. Având în vedere că o treime din viață o petrecem în pat, cred ca este cazul să aflăm diferențele dintre așternuturile existente pe piață, de la procesul de obținere și până la confortul pe care ni-l oferă.

Scris pe 29 Martie 2018

De curând am aflat despre brandul nou de pe piața noastră, Folded&Co. Este un start-up românesc, apărut tocmai din dorința de a aduce un plus de calitate pe acest segment și, totodată, de a ne face conștienți despre procesele de obținere a bumbacului, a riscurilor la care se expun fermierii în timpul recoltării și a beneficiilor aduse nouă de bumbacul organic.

Există o mulțime de diferente între procesele de obținere a bumbacului organic și cel conventional, de la semințele folosite, la calitatea solului și până la recoltarea lui.

De exemplu, semințele de bumbac neecologic sunt modificate genetic și stropite cu insecticide și pesticide, lucru care în timp dăuneaza calității solului, fiind necesari fertilizatori și o cantitate mare de apă. In momentul recoltarii, fermierii folosesc erbicide pentru a defolia plantele, care sunt considerate toxice, probabil cangerigene, așa cum spune OMS. Solul pierde din nutrientii naturali, fapt care determină degradarea calității lui și în final, pe acel sol, nu mai pot fi cultivate alte soiuri de plante.

Spre deosebire de acestea, semințele bumbacului organic sunt naturale, necesită o irigare mai puțin intensă și în final alegerea lui se face manual, iar prelucrarea bumbacului este numai cu uleiuri naturale.

 

Am aflat povestea acestor așternuturi din bumbac organic chiar de la Diana, fondatoarea Folded&Co, care și-a propus prin asta  să creeze un impact în industria așternuturilor de pat.  Acestea au eticheta GOTS (Global Organic Textile Standard), adica corespund standardelor care asigură statutul organic la nivel mondial!

Bumbacul este produs la o fabrica din India, care este certificată GOTS. Aceasta foloseste coloranți ecologici, naturali, în care oamenii lucrează în medii curate, în condiții de lucru sigure si în care nu muncesc copii.

Tot procesul este transparent, făcut cu grijă pentru mediu și pentru oameni.

Și trebuie să menționez că este singurul brand românesc pe această nișă!

Beneficiile materialelor din bumbac organic sunt ca nu îți irită pielea, nu provoacă alergii și nu dezvoltă bacterii. Sunt durabile, au un impact pozitiv asupra mediului și, nu în ultimul rând, protejează fermierii.

Sper că te-am convins să te uiti pe site-ul lor https://foldedandco.com/  sau să  vezi așternuturile în showroom-ul Design&After, pentru că, pe lângă faptul că sunt antibacteriene și antialergice, sunt și foarte elegante, frumoase și plăcute la atingere. Tot de aici poți lua și detergentul necesar așternuturilor și spray-ul de împrospătare, de asemenea natural, fără alergeni.

Astfel, te vei bucura de niște așternuturi superbe, care nu îți irită pielea și, totodata,  vei știi că ai contribuit un pic la protejarea ecosistemului și la condițiile de lucru ale agricultorilor! :)