Culorile anului 2021

Culorile anului 2021

Culorile anului 2021

Probabil ai observat că în fiecare an culorile predominant folosite în diferite domenii se schimbă. Acest lucru se intâmplă și în domeniul decorațiunilor interioare. Fie că se aleg noi materiale pentru pernele decorative, sau tabloul de pe perete este schimbat, se poate amenaja cu ușurință o încăpere care să fie în ton cu trendul actual.

 

Cum se aleg totuși aceste culori ?

Anual, un grup de profesioniști analizează de-a lungul câtorva săptămâni bune legatura cromatică dintre domeniile principale precum moda, designul de interior, arta și desemnează o culoare principală și alte câteva secundare care să o complementeze. De aici, fiecare furnizor preia culoarea și o transpune pe diferite obiecte mici de decor: corpuri de iluminat, tablouri, draperii etc.

 

De ce două culori ?

Anul 2020 a fost unul dificil cu restrictii, nesiguranta, virus etc. Astfel că starea emoțională a oamenilor este suprinsă printr-o combinație de culori. Gablenul care este cea mai caldă culoare din cercul cromatic, ne duce cu gândul la soare, optimism, fericire etc. iar griul este deseori asociat cu pietrele, cu muntele ceea ce duce la o stabilitate și la o rezistență în fața greutăților. Deci până la urmă de ce aceste culori ? În urma pandemiei s-a observat un lucru: în vremurile grele trebuie să fim puternici ca un munte și să sperăm că oricând putem să privim spre zilele însorite.

 

Cum să le integrăm în spaţiu?

LIVING- În perioada pandemiei, cea mai utilizată încăpere a devenit living-ul, care din funcția ei de cameră de zi a devenit și birou pentru membrii familiei. Astfel că nuanțele de gri sunt potrivite pentru canapea, scaune dar și covor deoarece se murdăresc mai greu și fiind nuanțe neutre, nu încarcă mult încăperea. Ca și accente, se pot folosi nuante de galben prin pernele decorative de pe canapea, tablourile de deasupra canapelei, decorațiuni pentru bibliotecă sau chiar și draperiile pot fi galbene. Ca alternativă, se poate folosii griul în combinație cu lemnul auriu / PAL care oferă o nuanță mai naturală dar la fel de neutră și echilibrată.

DORMITOR- Fie că vorbim de dormitorul matrimonial sau cel al copiilor, integrarea galbenului este aceeasi. Dacă știi că o să îți schimbi curând patul sau mobilierul, optează pentru mobilier de accent, însă daca nu vrei chiar atît de mult galben în cameră, alege mobilierul în nuante de alb cu lemn auriu / PAL, iar pernele, covorul, sau taburetul să fie galbene.

Scris pe 10 August 2021

BUCĂTĂRIE- În bucătărie se poate alege un perete de accent , iar în funcție de mărimea ferestrelor se va folosi galben sau gri. Pentru spațiile cu ferestre mai mici, folosirea galbenului îți va da senzația de luminozitate. Dacă ferestrele sunt insă mari, se poate alege griul pentru intreg mobilierul, iar galbenul pentru zonele de accent.

Cantitatea de galben din încăpere o alegi tu. Dacă îți place culoarea, mergi pe un drum mai îndrăzneț și foloseste-o în cantitate mai mare. Dacă nu te încântă chiar atât de mult, însă tot vrei sa fii în trend, alege-o în materialul pernelor decorative și ăn obiectele de accent. Fii îndrăzneţ !

 

Surse foto:

https://decoholic.org

https://www.melaniejadedesign.com

http://amatestanze.com

https://www.furniturechoice.co.uk

housebeautiful.com  

tulipandsage.com

sueterazul.com.br

elledecor.com