HAPPY INSIDE - o carte pentru cei care vor să-și transforme casa, dar și calitatea vieții petrecută în ea

HAPPY INSIDE - o carte pentru cei care vor să-și transforme casa, dar și calitatea vieții petrecută în ea

HAPPY INSIDE

In ultimele zile am zis să mă răsfăț un pic și să mă uit mai mult decât de obicei la emisiuni de amenajări interioare, să citesc despre alți designer și să văd ce mai este nou.

O emisiune foarte tare care sigur o să-ți placă este Interior Design Masters, o poți urmări pe Netflix. Designerii înscriși primesc diferite provocări de amenajare a unor spații diverse, demodate, pe care ei trebuie să le amenajeze în stilul personal, ținând cont evident de cerințele clientului, într-un timp scurt și cu buget limitat.

Dar vreau să-ti vorbesc un pic despre altceva. Specialistul în aceasta emisiune, deci persoana care decide ce designer părăsește consursul și desemnează câștigătorul în final, este Michelle Ogundehin, scriitoare, designer de interior și editor șef la ELLE DECO.

Partea minunată este că Michelle și-a combinat cunoștințele de filozofie budistă, psihologia culorilor și design ca să scrie o carte care să ne ajute să fim mai fericiți în casele noastre, așa cum susține chiar ea. Nu trebuie să avem o casă care să urmeze ultimele tendințe, sau care să fie pe placul tuturor celor care o văd, ci mai degrabă o casă în care sa fim fericiți, în care să ne simțim fantastic. O astfel de casă, spune Michelle, stă la baza vieții pe care visăm să o avem, a tuturor relațiilor pe care le merităm și ajută la găsirea balansului emoțional, fiind totodată și locul în care te retragi și te refaci când ai perioade mai grele.

Scris pe 27 Martie 2020

HAPPY INSIDE se numește cartea și cuprinde 9 capitole, 9 pași care ne ajută sa ajungem la o variantă mai bună a noastră. Va fi publicată pe 30 aprilie 2020, dar mai jos ai o trecere în revistă a celor 9 capitole, descrise chiar de autoare:

  1. Intenția – cele mai bune amenajări încep de la structura casei și se termină cu poziționarea obiectelor. In acest capitol, care Michelle susține că e cel mai important, reprezintă fundația,  ne arată cum să îmbunătățim structura și să alegem obiectele.
  2. Echilibrul – în acest capitol ne vorbește despre definirea paletei de culori, cum să tratăm pereții, tavanul și podeaua, ce culori, texturi și finisaje folosim, așa încât să avem o casă ordonată și curată.
  3. Energia – casa este o entitate organică care reflectă persoanele care locuiesc în ea și trebuie deci evitată cu orice preț stagnarea energetică, o stare în care casa devine aglomerată și posomorâtă și noi devenim inerți. Mai trebuie să acceptăm că fiecare obiect are un nivel propriu de energie, care trebuie să aducă o contribuție pozitivă  întregului.
  4. Acțiunea – capitolele de mai sus sunt menite să te ajute să decorezi și să mobilezi casa în așa fel încât să te simți fericit în ea.
  5. Zona de intrare în casă – energia pozitivă și felul în care te simți într-o casă se simt în primul minut, de cum intri în spațiu. Zona de intrare trebuie gândită în detaliu, fiindcă are o mare putere subliminală.
  6. Armonia – într-o eră în care suntem făcuți să credem că trebuie să fim mereu disponibili pentru a fi apreciați, să fim mereu productivi și performanți, Michelle susține că trebuie să învățăm să luăm pauze și să ne relaxăm. Și unde mai bine putem face asta dacă nu în propriile case. Capitolul acesta este despre amenajarea zonei de zi, însa din perspectiva vieții private, de familie, pentru că doar în momentul în care avem casa pentru noi putem cu adevarat să ne bucurăm de spațiu și să ne relaxăm.
  7. Recunoștința – bucătăria mai nou este numită inima casei ceea ce a condus la un trend în care bucătăriile sunt din ce în ce mai mari și invadează zona de zi, zona de dining a devenit demodată, iar masa de dining este înlocuită cu o insulă. Michelle susține că acest trend nu ne ajută și în acest capitol ne arată că masa de dining este cea mai importantă piesă de mobilier.
  8. Refugiu – nu poate fi contestată importanța unui somn odihnitor. Este esențial pentru memorie, stare de spirit, sistem imunitar, energie etc. Așadar, capitolul acesta tratează zona formată din dormitor și baie.
  9. Intreținerea – în acest capitol Michelle vorbește despre ultimele retușuri, care vin în completarea a ce s-a discutat deja. Deși suntem tentați să ne formăm o părere doar din ce vedem, conexiunea la un spațiu implică mai multe simțuri: de la sunetele pe care le auzi în diferitele momente ale zilei, la mirosurile care te înconjoară.

Sursa foto: https://michelleogundehin.com 

Mai multe informatii despre Michelle sau carte poti gasi aici https://michelleogundehin.com 

Adaugă un comentariu