Hotel boutique Arborina Relais

Hotel boutique Arborina Relais

Arborina Relais

Hotelul despre care voi vorbi în acest articol este unul foarte drag mie, pentru că am avut șansa să lucrez la acest proiect, împreună cu biroul de arhitectura și design care l-a proiectat. Biroul se numește IDEAWORK 1981 din Torino, Italia, o firmă de profesioniști de la care am învățat o mulțime de lucruri.

Hotelul este situat în regiunea Piemont, lângă localitatea La Morra, o zonă deluroasă de la poalele munților Alpi, foarte cunoscută pentru vinul care se produce aici. Acest lucru este valorificat, hotelul aflându-se între plantații întinse de viță-de-vie. Astfel, priveliștea este superbă atât din dormitoare, cât și din restaurantul cu suprafață vitrată mare.

Cele 10 apartamente, fiecare cu bucătărie și zonă de living, împreună cu recepția și zona de spa, sunt într-o clădire cu două nivele. Toate apartamentele au vedere înspre curte, în care se află restaurantul cu terasa deasupra și piscina în aer liber (piscină cu apă încălzită, deci care se poate folosi și toamna).

Materialele folosite la fațadă sunt cărămida, lemn, metal, corten (oțel lăsat să ruginească, foarte rezistent la condiții climatice neprielnice).

Și la amenajarea interioară s-a mers tot pe materiale naturale și culori neutre, atât la finisaje, cât și la mobilier și accesorii – mult lemn, combinat pe alocuri cu metal, piatra, țesături naturale, plăcute la atingere, în nuanțe de gri, negru, crem, cu accente de galben.

Rezultatul este unul superb, pe care îl poți vedea în imaginile de mai jos, iar dacă plănuiești o mini-vacanța în Italia, îți recomand din toată inima acest loc, nu vei regreta! https://www.arborinarelais.it/  

Scris pe 30 Octombrie 2017