The Mansion Hotel

The Mansion Hotel

mansion hotel

The Mansion Boutique hotel - Am intrat în hotelul acesta minunat de pe strada Franceza întâmplător, deși trebuie să recunosc că mă uitam la el cu admirație de fiecare dată cand treceam prin centrul vechi.

Intr-una din zile, m-am apropiat  să citesc ce scrie pe plăcuța de lângă poarta de intrare, când cineva care lucra la restaurantul hotelului m-a încurajat să intru să văd cum arată clădirea, după renovare.

 Pentru început, trebuie să spun că toți cei care lucrează acolo sunt foarte amabili. Dupa ce ne-a dat informații legate de facilități și de prețuri, domnul de la recepție s-a oferit să ne arate câteva camere care erau libere. Am făcut un tur al hotelului și am primit o mulțime de informații interesante legate de istoria clădirii și despre procesul greoi de renovare al unei clădiri monument istoric. Dar rezultatul este pe măsura efortului!

Imobilul a aparținut arhitectului Alexandru Protopopescu, care a locuit acolo între anii 1850-1870. El a folosit clădirea ca centru comercial, iar la etaj camerele erau  date în arenda (deci a avut caracter de hotel încă de la inceput).

Trebuie sa menționez că s-au păstrat foarte multe din elementele originale ale clădirii – poarta de intrare este cea originală, treptele din lemn masiv au fost recondiționate și păstrate, la fel și balustradele. Tâmplăria a fost refăcută, dar după modelul inițial. In interiorul hotelului se află o curte pavată (patio), al cărei acoperiș a fost înlocuit cu unul de sticlă, retractabil, care permite pătrunderea luminii naturale.

Hotelul are în total 19 camere  amenajate de diferiti designeri, fiecare având propriul stil – minimalist, eclectic, cu inspirație franceză, japoneză, marocană  etc.

In concluzie, mie mi-a lăsat o impresie foarte bună și cu siguranță îl voi recomanda prietenilor care vin sa viziteze Bucureștiul. Sper ca te-am facut și pe tine un pic curios si le vei face o vizită. Merită!

Scris pe 02 Octombrie 2017