Păturile din lână merinos

Păturile din lână merinos

Păturile din lână merinos

Dacă ești o persoană care iubește confortul și căldura, cu siguranță ai observat până acum păturile din lână merinos. Sunt din ce în ce  mai folosite de designeri în amenajările lor și, „aruncate” pe canapea sau pe pat, cu rolul de a crea o atmosferă plăcută, intimă. Sunt foarte frumoase, plăcute la atingere, cu o împletitură mare și simplă.

Trebuie să îți spun că materialul folosit nu e musai să fie 100% lână, dar trebuie neapărat să fie o fibră groasă. Este o achiziție bună și un cadou foarte frumos.

Povestea acestor pături a început în 2015, când Anna Marinenko a împletit o pătura cu mâinile în loc de andrele, fascinată fiind de un ghem de lână merinos, care i-a atras atenția.

A urmat apoi o campanie pe kickstarter încheiată cu succes, iar în același an a creat brandul OHHIO. Aici găsești atât pături gata făcute, cât și kituri pentru a-ți realiza singur pătura. https://ohhio.com/  

Dar hai să le luăm pe rând.

Daca vrei și tu o astfel de pătura călduroasă și pufoasă, ai doua variante: fie o comanzi de pe internet, fie te apuci de croșetat (se face usor si poate fi gata în câteva ore, firul folosit fiind foarte gros).

Pentru orice varianta alegi, te pot ajuta cu câteva informații.

De pe site-ul OHHIO, despre care ți-am zis mai sus, îți poți comanda atât păturica, cât și un kit cu ajutorul căruia ți-o poți face singur.

De curând însă am descoperit și platforma online  http://www.wolo.ro/ .  Este afacerea unei tinere românce, care de câteva luni s-a apucat de împletit astfel de pături, pe care ea le numește Păturicile Giganto. Numele ei este  Laura Ioana Sardescu și are două variante pentru materialul gros din care împletește aceste pături: lâna merinos care costă 250 lei kg, și acrilul, o variantă asemanatoare ca aspect, care costa 135 lei kg. Te invit sa arunci un ochi pe platforma wolo, face niste lucruri foarte frumoase.

Daca totuși esti priceput la împletit și cauți și o activitate relaxantă, un magazin de unde poți cumpăra singur lâna este Breslo, https://www.breslo.ro/lana.merinos. Incepi cu o pătură micuță, iar daca prinzi curaj poți continua și cu pulovere sau fulare din acest material extrem de plăcut la atingere.

Se gasesc o multime de tutoriale despre cum poți croșeta această păturică, atât pe Pinterest pas cu pas, cât și pe youtube, ca de exemplu acesta:  https://www.youtube.com/watch?v=F876mzVBbi0 

Spor la lucru! J 

Scris pe 17 Noiembrie 2017