Amenajare cu iz mediteranean

Amenajare cu iz mediteranean

Proiect de amenajare interioară, apartament

Suprafață 100 mp

Anul: 2023

Amplasament: București

Foto: Bogdan Zop

Îți prezint în articolul de mai jos un apartament de 3 camere, cu o suprafață de 100 mp, pe care l-am amenajat într-un stil modern mediteranean, simplu, atemporal și elegant. Mai exact am creat un refugiu pentru beneficiari, care și-au dorit un design asociat cu un stil de viață relaxat și confortabil. Sunt tineri pasionați de călătorii, viniluri, gătit.

Deoarece casele în stil mediteranean se regăsesc în locuri cu temperaturi ridicate, o caracteristică este ca pereții sunt de un alb stralucitor, deoarece albul absoarbe mai puițnă căldură și astfel casele rămân răcoroase. Pe acest fundal alb am adus materiale naturale, precum lemn, ratanul, in, lână, ceramică, care adaugă o latură umană și ne ajută să fim mai fericiți și mai calmi. Paleta cromatica a acestui stil include nuanțe de bejuri nisipoase, dar și accente de culori vii, strălucitoare, precum albastru, galben, roz, verde.

Am decis să păstrăm si să recondiționăm parchetul original din lemn, am pus o plintă albă și am făcut pereții albi, luminoși. In ceea ce privește culoarea, ea este prezentă prin canapea, scaune, perne decorative și tablouri.

Apartamentul este situat la ultimul etaj al imobilului, cu ferestre pe 3 laturi, deci este inundat de lumină naturală în toate momentele zilei.

Zona de zi este generoasă, împărțită între living și dining, unde decorațiuni și piese de mobilier din lemn sau împletituri vin să accentueze partea naturală, rustică, împreună cu multe plante verzi. Zona de dining este marcată de un candelabru elegant din lemn, completat de picioarele sculptate ale mesei și țesăturile bogate ale scaunelor. Și în partea de living am introdus lemnul prin masa de mango și fotoliul din ratan și lemn de tec. Covorul este din lână, iar totul este înveselit de picturile realizate de Mădălina Andronic.

Bucătăria are finisaje luminoase, completate de o stratificare de texturi și culori, mobilier negru intens cu uși frezate, accesorii cromate și blat din lemn masiv.

Arcada de culoarea teracotei, realizată cu vopsea de tablă în colțul de cafea, amintește de culoarea soarelui la apus. 

În dormitorul matrimonial iese în evidență tapetul de la Elitis, turcoaz, cu aspect de piele și forme geometrice inspirate din nordul Africii, de culoarea cuprului. Povestea haioasă cu acest tapet este ca l-am comandat acum aproape 10 ani din Franța, pentru ca ne-a palcut foarte mult, însă abia acum s-a integrat într-o poveste și am găsit peretele potrivit și pentru el. :)

Detalii în aceeași culoare regăsim și la draperiile cu frunze luxuriante și mânerele dulapurilor. Tot cu influențe africane este și suspensia din perle.

Culori luminoase și un aspect aerisit regăsim și în dormitorul copilului, completate de texturi de lemn și țesături moi și plăcute la atingere.