Reamenajarea dormitorului unei fetite de 11 ani

Reamenajarea dormitorului unei fetite de 11 ani

dormitorului unei fetite de 11 ani

Atunci când vrei să amenajezi un dormitor de nici 10 mp, care să arate curat și luminos, dar în același timp să aibă un spațiu de lucru, zonă de dormit, multe rafturi pentru cărți și jocuri și o canapea pentru zona de zi, s-ar putea să întâmpini niște probleme.

O să îți arăt cum am transformat un dormitor mic, aglomerat și încărcat cu tot felul de lucruri, într-un spațiu aerisit si luminos, păstrând totuși o parte din mobila existentă. Totul cu un buget foarte mic.

Având un geam mic, am decis sa renovam toată camera în alb, ca să reflecte lumina naturală.

Am renunțat la toate rafturile și am împins patul la perete. Astfel am creat un spațiu pentru birou chiar în fața ferestrei. Deasupra biroului am așezat un raft la care se poate avea acces și din pat.

Am profitat de faptul ca era un pat înălțat în cameră și am transformat locul de sub el într-un spațiu de folosit pe timp de zi – locul perfect pentru o canapea.

Pe peretele opus patului am făcut zona de bibliotecă pentru cărți și jocuri. Am mers pe o combinație de biblioteci înalte și joase pentru a nu încărca foarte mult spațiul și pentru a nu crea o senzație de sufocare. Astfel, a rămas loc pentru rame colorate, în care urmează să fie desenele fetiței. Trebuie să menționez că una dintre pasiunile ei este să deseneze.

În final, am ales să pun un set de oglinzi pe peretele opus intrării, care au un rol decorativ și totodată  creează impresia de lărgime în acest spațiu strâmt.

Scris pe 01 Octombrie 2017