Decorarea brăduțului de Crăciun

Decorarea brăduțului de Crăciun

Decorarea brăduțului de Crăciun

Pentru că mai este doar o săptămână până la Crăciun, m-am gândit să le dau câteva sfaturi și idei clasicilor care păstrează împodobitul bradului pentru Ajun. Voi, cei care îl aveți deja împodobit de câteva săptămâni, puteți oricum să țineți cont de sfaturile mele Crăciunul viitor :)

Impodobirea bradului și a casei pentru Crăciun nu trebuie să constituie un factor de stres și un motiv în plus pentru a sparge pușculița, într-o lună în care oricum cheltuielile sunt substanțiale. Daca folosești podoabe făcute de tine sau din elemente naturale, economisești bani, dar mai important, te apropii mai mult de esența Crăciunului: simplitate, bunătate, creativitate și în plus, petreci mai mult timp cu familia făcând aceste decorațiuni.

Ți-am pregătit mai jos o rețetă pentru un brăduț perfect.

 

Totul porneste de la alegerea bradului: să fie potrivit cu dimensiunile camerei, să fie cât se poate de simetric și bogat în crenguțe…nimănui nu-i place un brădut chel. J

Evită să faci un curcubeu din brăduțul tău și limitează-te la două sau trei culori maxim.

Un alt element foarte important în ideea mea sunt luminițele. Dacă optezi pentru un brad din elemente naturale și din decorațiuni făcute de tine, ți-aș sugera luminițele monocrome, culoarea alb cald. Dar nu este o regulă, oricum important e ca brăduțul tău să aibă lumini care să fie distribuite simetric.

Scris pe 17 Decembrie 2017

Și acum să trecem la decorațiunile propriu-zise. Impodobirea bradului cu felii de citrice este o variantă inedită, dar ai fi uimit să vezi cât de bine arată la final. Trebuie să tai felii groase de lămâi, portocale, lime și în general, orice fel de citrice, pe care să le lași un pic la uscat pe calorifer, sau într-o variantă mai rapidă, într-o tavă la cuptor. Apoi le poți agăța ca atare cu sfoară sau cu panglică roșie, sau poți să îți folosești creativitatea și să faci decorațiuni mai complexe folosind și bețe de scorțișoară, boabe de cafea sau orice alt element din bucătărie care ți se pare ție potrivit. Oricum ar fi, te asigur că mirosul de citrice combinat cu mirosul bradului o să îți surprindă simțurile.

O variantă dulce este folosirea bomboanelor, acadelelor, turtei dulci sau pandișpanului, în locul clasicelor globuri. Și de data aceasta e important să folosești o gamă cromatică redusă: alb, roșu și verde, sau auriu cu albastru, auriu cu roșu, mov cu argintiu etc.

Nu doar sfârșitul de an trebuie să fie momentul în care evoci toate amintirile frumoase. Și în bradul de Crăciun poți să ai un sumar al momentelor fericite. Astfel,  decorarea cu fotografii  făcute în timpul anului poate să fie o idee bună de împodobire a brăduțului, combinate cu decorațiuni de hârtie simple, dar de efect, realizate de tine sau de persoanele dragi ție.

Daca îți plac culorile naturale și casa ta este amenajată în aceste nuanțe, o variantă este să folosești conuri de brad pe care ți le poți alege chiar tu din pădure, când faci o excursie la munte. Le combini cu globuri argintii și bulgări de zăpadă artificială sau bumbac alb.

Ca sa fac o recapitulare cu principiile de bază, nu uita de alegerea brăduțului, să fie cât mai bogat și simetric, să pui luminițe cu culori calde și să îți alegi cu grijă gama cromatică pe care o vei folosi.

Crăciun fericit și împodobire plăcută!

Adaugă un comentariu