Amenajare Ambiance Residence

Amenajare Ambiance Residence

Proiect de amenajare interioară Living, Hol și Baie

Anul 2022

Amplasament București

Încep prezentarea cu zona de zi a acestui apartament din nordul capitalei. Este o încăpere de tip open space cu o suprafață totală de 26 mp, formată din living, zona de luat masa și bucătărie.

Ne-am dorit un aspect modern, luminos, o amenajare high-end.

Așadar am optat pentru plafon Barissol, mai exact o soluție modernă de tratare a plafonului, dintr-un material alb lucios, translucid, luminat pe contur cu o bandă led. Ca idee, tipul acesta de placare a plafonului mărește vizual spațiul și reflectă foarte mult lumina. De aceea, pe lângă aspectul elegant pe care îl conferă, este potrivit în încăperile joase, sau care poate nu beneficiază de foarte multa lumină naturală.

In completare, am optat pentru plăci mari ceramice albe cu aspect discret de marmură, la nivelul pardoselii. Iar peretii i-am lăsat în totalitate albi.

In zona bucătăriei am folosit o combinație de alb la fronturile corpurilor de pe pardoseală și gri închis la cele suspendate, iar contrablatul este din sticlă neagră, un material care aduce contrast și luciu și în care se oglindește restul amenajării. Fiind în aceeasi incapere cu livingul, am dorit sa obțin un aspect cât mai simplu și mai„curat” vizual, de aceea am optat pentru mânere ascunse și frigider incorporabil.

 

Incălzirea este în pardoseală, ceea ce a lăsat pereții liberi pentru pt o mobilare mai ușoară.

Am optat pentru câteva piese mari de mobilier, care să aibă și rol decorativ. Mai exact, canapeaua este extensibilă și reprezintă pata de culoare din zona de zi. Pentru a obtine un spațiu coerent, am folosit aceeasi țesătură la scaunele de bar ca cea de la canapea. Insula are spațiu suplimentar de depozitare inspre bucatarie și blat adanc, care iese în consolă pe partea dinspre living, reprezentând și locul de luat masa din această amenajare. 

 

Usa glisantă din sticlă transparentă care separă holul de living are dublu rol. Ea izolează puțin zona de zi de restul apartamentului, dar are și rol decorativ, fiind accentul industrial, pe care doream să îl obținem în living.

Această combinație rece de alb, gri închis și negru, este îndulcită și înveselită de petele fresh de culoare ale țesăturilor catifelate. Canapeaua și scaunele de bar sunt tapițate cu o catifea verde smarald, iar draperiile sunt dintr-o țesătură plăcuta într-o culoare de galben citron.

Iluminatul este pe două planuri, mai exact avem un iluminat general, dat de cele doua lustre moderne, cu bandă led, care marchează funcțiuni: avem o lustra în zona bucătăriei și a barului, și o lustră în zona livingului.

La bucătărie regăsim un iluminat de accent, o banda led montată sub corpurile suspendate, deasupra blatului de lucru.

Iar perimetral avem un iluminat ambiental, tot o bandă led cu lumină caldă, montată deasupra plafonului Barrisol.

 

Mobilierul din holul spațios de aproximativ 12 mp a fost realizat în totalitate la comandă. Aici am dorit sa obținem un aspect mai putin contrastant și dramatic, așadar dressingul este gri închis, încălzit de aspectul lemnului de la riflaje și băncuță. Si aici regăsim aceeași pardoseală cu aspect de marmură.

Finisaje high end și accente moderne de alb și negru regăsim inclusiv în baie. Aici am folosit aceleași plăci ceramice albe la nivelul pereților și al pardoselii și am făcut un perete accent, cu plăci cu aspect de marmură neagră, pentru contrast. Accente de negru regăsim și la panoul de sticlă de la duș.