Amenajare studio cu pat înălțat

Amenajare studio cu pat înălțat

Proiect de amenajare interioară

Suprafață: hol 2.5mp, dormitor 12mp și terasă 9mp

Anul: 2021

Reamenajarea parțială a acestui apartament a pornit de la nevoia beneficiarilor de a folosi fiecare cm pătrat disponibil pentru depozitare, de a avea mai mult  loc liber în mijlocul camerelor în care băiețelul lor să se poată juca și de a obține în final un spațiu luminos, ordonat și vesel în același timp.

Au achizitionat apartamentul în urmă cu câțiva ani, dar între timp familia s-a mărit, nevoile lor s-au schimbat și au decis că este momentul să apeleze la serviciile de design interior ca să adapteze spațiul noului lor stil de viață.  

Deși ai putea crede că un spațiu mic se amenajează mai ușor, sau cu mai puțini bani, realitatea este alta. Toate soluțiile propuse pentru astfel de spații sunt personalizate, ceea ce se traduce într-un timp mai lung de proiectare și un cost mai mare de implementare. Și aici mobilierul a fost realizat în totalitate pe comandă.  

Incep prezentarea cu dormitorul, unde inițial era un pat mare de mijloc, care ocupa aproape toată suprafața camerei. Am început prin a ridica patul la semi înălțime și astfel am putut pune și o canapea, care servește ca zonă de relaxare în timpul zilei, sau loc suplimentar de dormit când este nevoie.

Pentru a monta scările, a trebuit să înclocuim radiatorul de sub freastră cu unul vertical, îngust și lung, care a eliberat peretele. Dressingul în forma de L este generos, cu o noptieră integrată la nivelul canapelei. Am creat spații de depozitare suplimentare în treptele patului.

Dupa ușă, unde era un spațiu foarte ingust și neexploatat înainte, am propus o bibliotecă înaltă până la plafon, în care acum se pot depozita o mulțime de cărți și de jocuri.

Pe peretele opus patului este zona de tv, iar în fața ferestrei este zona de lucru. Pentru continuitate si unitate vizuala, biroul și comoda au un blat continuu cu aspect de lemn.

Cu ajutorul unei amenajări potrivite, am putut transforma acest dormitor în loc de joacă, loc de odihnă și loc de studiu, cu multe suprafețe albe și doar câteva accente colorate, care schimbă ambianța.

Foto înainte

In balcon am propus dulapuri pentru depozitare pe toată lungimea lui, până la înălțimea parapetului. In zona de mijloc am lăsat un mic loc de bar, în care beneficiarii să se poată relaxa la soare, în timp ce își beau cafeaua.

Iar în hol am schimbat pardoseala și am creat mai multe spații de depozitare închise, pentru un aspect mai ordonat.

Foto înainte