Amenajarea unei terase de 12 mp

Amenajarea unei terase de 12 mp

Proiect de amenajare terasa, 12 mp

Anul: 2020

Amplasament: București

Foto: Dana Ștefan

 

Dacă locuiești într-un apartament cu terasă, oricât de mică ar fi, poți să te consideri norocos! Fiindcă terasa este practic o cameră în plus, de care te bucuri de primavara până toamna târziu, iar dacă pui încălzitoare, chiar și în timpul iernii.

Cu o amenajare corectă, chiar și cele mai mici terase se pot transforma într-o oaza de relaxare, un spațiu de lucru, sau loc de cinat cu prietenii in aer liber.

Terasa pe care ți-o prezint are o suprafață de 12 mp, cu o lățime de 1,6 m. Este terasa unui apartament de două camere, de a cărui amenajare m-am ocupat tot eu, în urma cu 2 ani. Descrierea proiectului o găsesti aici https://andreeastefan.ro/proiecte/apartament-de-doua-camere-complex-vivando

Fotografii cu terasa înainte de amenajare:

Inainte de a începe amenajarea terasei, aceasta era un spațiu folosit doar pentru depozitare, în care beneficiarii practic nu stăteau niciodată. Așa că am început prin a crea o zonă specială pentru depozitare, într-un capăt al terasei, separată  printr-un perete de rigips. Aici sunt acum aerul condiționat și un dulap de exterior în care stau diverse obiecte care foarte greu își găsesc locul  într-un apartament micuț, mai exact aspiratorul, mopul, diverse cutii etc.

Am continuat prin a schimba finisajele. Peste gresia existentă am montat o pardoseală de lemn masiv,  cumpărată de la Ikea. Incălzește vizual spatiul, este foarte placută la atingere și se întreține ușor.

Am acoperit parapetul balustrăzii cu plăci ceramice colorate și am renunt astfel la șorțul metalic. Am folosit aceleasi plăci ceramice și la placarea peretelui nou de rigips, dar și la glaful ferestrei de la bucătarie, pentru unitate vizuală.

In ceea ce priveste iluminatul, am înlocuit cele doua aplice și am adăugat o banda led de exterior pe toata lungimea pardoselii.

Prin alegerea mobilierului potrivit ca dimensiune, am obținut două zone, una confortabila, de relaxare, cu perne moi și colorate, iar a doua zonă conține o masă extensibilă, pentru cinat cu prietenii sau lucrat de acasă.

Fiindcă proprietarii călătoresc foarte mult și nu ar fi putut avea grijă de plante naturale, am creat un perete verde, decorat însă cu plante artificiale, cumpărate de la Mobexpert.

Nu doream să închidem terasa cu absolut nimic, așa că soluția pe care am găsit-o pentru a feri totuși spațiul de ploaie, vânt și chiar de zăpadă, au fost copertinele retractabile. Cele două panouri din capete care delimitează terasa de cele ale vecinilor, au fost și ele acoperite cu același material culoarea untului. 

Astfel, proprietarii au obținut o terasă adevărată, pe care au ajuns să o folosească tot timpul și de pe care pot admira priveliștea superbă asupra orașului.