Apartamentul din Tei

Apartamentul din Tei

Proiect de amenajare interioară

Anul: 2018

Amplasament: București

Foto: Ștefan Radu

În amenajarea acestui apartament, am optat pentru finisaje luminoase, în culori neutre și accente de culori îndrăznețe, tinerești, creând un spațiu aerisit. Am ales o combinație de hexagoane alb-gri-negru pentru zona de hol, bucătărie și baia de oaspeți. Folosirea aceluiași finisaj de pardoseală în spații care comunică, dă senzația de continuitate și mărește vizual spațiul.

În aceeași idee, am schimbat destinația unui dormitor, transformându-l în bucătărie. Am obținut astfel o bucătărie spațioasă, în care a încăput și insula atât de dorită :). Se află la intrarea în apartament și, cel mai important, are un balcon mare, ceea ce o transformă în locul perfect de stat cu prietenii. Mai mult decât atât, este chiar lângă baia de serviciu, adica s-a putut trage usor alimentarea cu apă și scurgerea chiuvetei. Dacă te bate și pe tine gândul la o astfel de modificare în apartament, trebuie să știi că mutarea bucătăriei într-o altă încăpere a casei se poate face simplu optând pentru plită electrică, sau putin mai complicat dacă vrei să schimbi traseul țevii de gaze, caz în care trebuie neapărat un proiect separat de instalații. Trebuie să ai în vedere totuși că se muta și scurgerea și alimentarea cu apă.

Mergând pe aceeași idee de spațiu în care se adună prietenii, am vopsit un perete în vopsea neagră de tablă, pe care se pot scrie diverse mesaje. Balconul se află în continuarea bucătăriei, așa că am creat un spațiu vesel, cu accente de culoare și cu o banchetă pe care se pot așeza mai multe persoane.

Livingul este zona de relaxare. Peretele placat cu piatra oferă textură, fără să încarce. Aici beneficiarii și-au dorit un bar, dar și spațiu de depozitare, așa că am mers pe varianta unui bar micuț, cu o oglindă fumurie care dă senzația de spațiu.

A fost o provocare să punem un fotoliu lazy boy într-un living de bloc, dar la cât de comod este, cu siguranță a meritat. Pata de culoare din living este canapeaua, combinată cu pernuțe decorative cu motive florale.

În dormitor am optat pentru un perete albastru, combinat cu mobilă neutră și pereții albi. Se știe că albastrul este o culoare indicată pentru dormitor, care calmează și scade ritmul inimii. Astfel, s-a demonstrat că persoanele cu dormitoare albastre se trezesc mai odihnite și mai fericite. :)

În final, am obținut spațiul în care să își găsească locul toate obiectele decorative aduse din multiplele călătorii, cum ar fi măștile mexicane, sau sculpturile din Zimbabwe.