Garsonieră V22

Garsonieră V22

In această garsonieră m-am ocupat de amenajarea camerei de 22 mp și a unui hol de 7 mp, bucătăria și baia fiind complet finisate și utilate.

Cerințele beneficiarilor au fost de a avea atât o zonă de zi, cât și una de seară, multe spații de depozitare și un birou pentru a lucra de acasă.

Fiind doar o singură sursă de lumină naturală, am decis ca separarea zonelor să se facă printr-un corp de mobilier care să permită luminii să treacă, care să ofere intimitate însă fără să blocheze vizual, și care să aibă totodată și funcția de depozitare.   

Am optat pentru culoarea albă la pereți și piesele mari de mobilier, care creează senzația de spațiu și luminozitate, cu accente de albastru, negru și gri, încălzite de nuanța lemnului, în zona canapelei și a mesei de dining.

Prin folosirea lemnului ca material pentru masă, dar și a metalului și a materialelor textile la scaune, canapea și corpurile de iluminat, am combinat texturi și culori care "incălzesc" vizual spațiul.

Așa cum am mai scris și în articolele anterioare, în spațiile reduse este bine ca pisele de mobilier să aibă mai multe roluri. Astfel, și în acest caz, masa de dining servește și ca zonă lucru, mai exact este biroul de acasă.

Spațiile mari de depozitare se află în hol, așa că în zona de dormitor am putut pune doar o comodă cu rafturi, obținând un spațiu aerisit, în care beneficiarii să se poată odihni.