Golden Eclipse

Golden Eclipse

Suprafata totala apartament: 61 mp

Anul: 2024

Amplasament: București

Status: finalizat

Foto: Bogdan Zop

Colaboratori: The Home, Beudis, Rugvista, Miele, Eva Glass Design, Ton Corner

Investiție amenajare: 30.000 euro

 

Tema de proiectare în cazul acestui apartament a fost amenajarea în vederea închirierii, pentru segmentul de clienți high-end. 

Apartamentul face parte dintr-un ansamblu rezidențial nou, așadar beneficiarii l-au preluat complet finisat de către dezvoltator, cu uși filomuro. Baia era și ea finisată și echipată, deci am început direct cu mobilare, lavabila, tapet. Nu am intervenit nici la instalația electrică, din dorința beneficiarilor. Am lucrat cu ce era deja realizat în spațiu.

Apartamentul are 61 mp utili și este format dintr-un hol la intrare, bucătărie închisă, zona de living și dining cu o suprafață totală de 26mp, un dormitor și o baie. Am gândit o amenajare care să se preteze unei persoane, sau unei familii tinere, cu un mic birou acasă.

Fiind o investiție pe termen lung pentru proprietar, am ales materiale de calitate și o combinație elegantă de culori care să arate și să se păstreze bine în folosire. Mobilierul a fost realizat în totalitate pe comandă, din MDF vopsit într-o nuanță de gri antracit, combinat cu elemente cu aspectul de lemn de nuc. Am vrut ca acest apartament să iasă în evidență față de celelalte anunțuri cu apartamente de închiriat din online, să fie atractiv și confortabil. Așadar, ne-am dus cu amenajarea într-o zonă elegantă și modernă, am folosit contrast și accente de culoare, care creează emoție.

Bucătăria este complet utilată și functională, cu două cuptoare, plită electrică, mașina de spălat vase, corpuri realizate pe comandă pe tot spațiul disponibil. Fiind un spațiu îngust, mobilarea este liniară, iar pentru peretele opus mobilierului am ales un tapet de la Beudis. Am folosit aceeași combinație de culori care se regăsește în tot apartamentul.

Livingul este un spațiu alb imaculat, cu profile decorative elegante și discrete, vopsite în culoarea pereților și evidențiate de lumina strălucitoare a benzilor led. Am adus în cameră texturi bogate și diferite, MDF lucios (blatul mesei), dar și mat, țesături plăcute la atingere, sticlă. Combinația de gri cu lemn este înveselită de pata de culoare galben profund de pe plafon, care coboară și pe perete.

In living găsim locul de relaxare, colțul de citit, dar aici am creat și zonele pentru birou și dining, precum și multe spații de depozitare. Acestea sunt închise, ajută la păstrarea ordinii, dar fără să pară apăsătoare, sau să aglomereze spațiul. 

Dormitorul unui apartament amenajat pentru a fi dat spre închiriere trebuie să fie confortabil și funcțional, dar și plăcut, potrivit pentru odihnă și relaxare. Asta ne-am propus să obtinem si in acest dormitor, unde am folosit nuanțe de bej și de gri, iar peretele accent este finisat cu un tapet printat si montat de cei de la Beudis. 

 

De asemenea, trebuie să aibă un spațiu de depozitare suficient de mare care să ajute la păstrarea ordinii în camera. Și dressingul de aici este realizat pe comandă, pe întregul spațiu disponibil. Iar pe peretele opus patului am creat o măsuță de toaletă, care se continuă cu o comodă pentru depozitare.

Holul generos a fost mobilat cu o băncuță tapițată cu spațiu de depozitare, iar pentru a proteja peretele din spate, pe care se vor monta agățători cuier, am propus un tapet discret. În dreapta intrării am propus un dressing generos, cu rafturi deschise înspre zona de intrare.