Soft Chic

Soft Chic

Proiect de amenajare interioară

Suprafață: 32 mp

Anul: 2021

Foto: Bogdan Zop

Când reamenajezi locuința dintr-un bloc vechi, mai ales daca este vorba despre o garsonieră, e bine să urmărești tendințele actuale, să folosești forme simple și culori pastelate, cu inserții de texturi din lemn, ca să obții un spațiu luminos și curat vizual.

Proprietara acestei garsoniere și-a dorit o casă ordonată, cu spații de depozitare suficiente, dar care să nu o copleșească, cu o mică zonă de living și un loc de luat masa în bucătărie.

Așadar, planul a suferit mici modificări, mai exact balconul a fost închis și integrat în open space, iar în locul lui am creat zona de living. Iar bucătăria este deschisă pe o latură înspre cameră, completând zona de zi.

Ferestrele sunt îmbrăcate doar cu storuri, așadar lumina naturală reușește să inunde tot spațiul, fiecare zonă fiind totuși bine delimitată.

In baie, am renuntat la ideea de cadă și am optat pentru duș pe pardoseală, creând astfel și o zonă pentru mașina de spalat rufe, cu depozitare deasupra.

Ca finisaje am folosit plăci ceramice albe, lucioase, la nivelul pereților, care reflectă lumina, combinate cu placi negre pe pardoseală.

Aceeași combinație de culori alb-negru, o regăsim și în bucătărie, cu contrablat alb lucios. Locul de luat masa este în fața ferestrei, unde nu se putea monta oricum mobilă din cauza radiatorului. Masa este stil bar, o prelungire a blatului de lucru, ceea ce face ca totul să fie unitar și compact.

Cele două dressinguri mari din hol și din dormitor sunt albe, cu uși înalte, simple. Suplinesc nevoia de spațiu, fiind totodată foarte discrete.

Zona de living este delimitată de dormitor printr-un panou riflat cu aspect de lemn, care are și rol de susținere a televizorului.

Am creat o amenajare feminina, aerisita, îndulcită de texturi catifelate în nuanțe pastel și accente aurii la corpurile de iluminat și oglindă.